Nieuwsbrief verenigingen | Juli 2018

De Nederlandse Kampioenschappen outdoor zijn achter de rug. Dat we in zonnige weersomstandigheden de kwalificaties en eliminatie rondes schoten bij Landmans Unie in Schijndel en op de Parade in ‘s-Hertogenbosch onze schutters een geweldig podium voor de finales konden bieden was fantastisch. Het belooft iets voor de WK volgend jaar op diezelfde plek. Met geweldige winnaars, fantastische vrijwilligers, enthousiaste toeschouwers en vele mensen die de handen uit de mouwen staken was het een prachtig evenement om onze sport aan een breder publiek te tonen. Het was een goed NK, maar niet perfect. Wij hebben een lijst gemaakt van zaken die nog beter kunnen. Als u nog ervaringen heeft, die u wilt delen, dan mag en kan dat altijd.

Ondertussen gebeuren er ook vele andere zaken. Ik heb de laatste tijd ook vaker de vraag gekregen wat er op het bondsbureau allemaal wordt gedaan. Ik geef een aantal voorbeelden:

  • Voorbereiding van de EFAC 2019. Samen met de regiegroep en verenigingen wordt het plan van aanpak voor de EFAC uitgewerkt. Op het bondsbureau is ondertussen het logo ontworpen, een aanzet voor de website en het betalingssysteem gemaakt en wordt contact onderhouden met de IFAA;
  • Competitiemailing 2018/2019 is gemaakt en verzonden naar de verenigingen;
  • Verantwoording subsidies NOC*NSF en jaarrekening NHB zijn afgerond;
  • Selectieprocedures en voorbereidingen voor internationale toernooien;
  • Gesprek met de werkgroep Run Archery over de verdere aansluiting en versterking van deze discipline;
  • Verdere uitwerking van de nieuwe privacywetgeving, die van invloed is voor de NHB en alle verenigingen;
  • Werken aan een wijziging van statuten zodat de NHB sterker wordt …

… en daarnaast natuurlijk reguliere zaken als het beantwoorden van vragen per telefoon en e-mail, het verzorgen van de ledenadministratie en de financiële administratie, het zorgen voor nationale kampioenschappen, competities en wedstrijden.

We stropen onze mouwen op om het beste te bereiken voor de handboogsport. En dat laten we ook zien met deze nieuwsbrief waarin we iedereen zo breed mogelijk willen informeren over wat er speelt. Stuur deze nieuwsbrief dus vooral door naar uw leden of anderen die geïnteresseerd zijn.

Sportieve groet en een fijne zomer gewenst,

Arnoud Strijbis, Algemeen Directeur NHB: arnoudstrijbis@handboogsport.nl