foto: Ron van der Hoff tekent zijn nieuwe contract met de algemeen directeur Paul ten Hag (links) en voorzitter van de handboogbond Lex Roolvink (rechts)

Ron van der Hoff blijft tot en met de Olympische Spelen van 2020 bondscoach van Handboogsport Nederland. 

De coach uit Ysselsteyn en de Handboogbond hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging.

Van der Hoff (38) staat met zijn jonge recurve ploeg aan de vooravond van zijn eerste Olympische Spelen als bondscoach. Tijdens het WK van 2015 in Kopenhagen plaatsten de Nederlandse handboogsporters zich direct als ploeg voor de Spelen in Rio. 2004 was de laatste keer dat een volledige handboog ploeg in actie kwam op het Olympische toernooi. Ron was destijds lid van die Olympische ploeg.

Met zijn nationale ploegen won de bondscoach al verscheidene internationale prijzen waaronder een Wereldtitel, Europese titels en twee podiumplaatsen tijdens de Europese Spelen in Baku. Naast het team dat momenteel 7e op de wereldranglijst staat, heeft de coach met Sjef van den Berg en Rick van der Ven ook individuele medaille- kandidaten in huis voor Rio.
Van der Hoff volgde in 2013 Wietse van Alten op als fulltime bondscoach op Papendal. Daarvoor was hij 2 seizoenen bondscoach van de juniorenselectie.

 

The Dutch Olympic Team presented to the public! #olympics #teamnl

A video posted by Ron van der Hoff (@ronvanderhoff) on