foto Dean Alberga: Jonah wordt gefeliciteerd door coach Rick van den Oever na het veiligstellen van zijn EK medaille.

De 16-jarige Jonah Wilthagen uit Hoofddorp heeft tijdens het Europees outdoor kampioenschap voor jeugd brons veroverd.

De als 11e geplaatste sporter verloor in de halve finale van de Italiaan Guerra. Om zich te verzekeren van een medaille op zijn eerste internationale toernooi moest hij afrekenen met Sheremet (Ukr). Met 6-2 veroverde Wilthagen bijna foutloos de Bronzen plak.

Met teamgenoten Damian Vaes en Gijs Broeksma bereiken het team de kwartfinale in de landenstrijd. Daar verloor het team van het hoger geplaatste Frankrijk. In het individuele toernooi eindigden Vaes en Broeksma beide op de gedeeld 17e plaats.

Tweemaal kans op EK goud voor Limburgers Wijler

In de hogere leeftijdscategorie maakt de 19-Jarige Steve Wijler uit Horn grote indruk tijdens het Europese titeltoernooi in Boekarest. De junior recurve bereikte op de derde wedstrijddag met zijn teamgenoten Jan van Tongeren en Thomas Vos al de gouden finale. Vandaag deed Steve hetzelfde in het individuele toernooi. Enkel in de 1/8e finale wist de Bulgaar Firsau twee sets weg te pakken van Wijler. In de overige wedstrijden ging de winst ogenschijnlijk eenvoudig naar de Limburger. In de finale zal Steve de nummer 1 uit de ranking Baldanov (RUS) treffen.

Thomas Vos bleef in de 1/16e finale steken. Jan van Tongeren bereikte de kwartfinale maar verloor deze.
In de compoundklasse waren twee Nederlandse meiden actief. Mariska Koonings (18) uit Leunen verloor haar kwartfinale nipt met 1 punt tegenover haar Russische tegenstandster Schemonaeva. Evelien Groeneveld (18) uit Rotterdam bleef in haar 1/16e finale al steken.