Nederland stond op de banken voor Sjef van den Berg, die na een overweldigende overwinning in de kwartfinale op weg was naar de medaille finales. Uiteindelijk mist hij maar net het podium.

De 21-jarige Brabander leek op stoom in zijn weg naar de gouden finale. Maar in de halve finale ging het mis tegen de Fransman Jean-Charles Valladont. Na een 7-3 nederlaag werd Sjef naar de bronzen finale verwezen. Ook in de bronzen finale kwam Sjef net te kort om het eremetaal op te eisen. Uiteindelijk pakte de Amerikaan Ellison het brons na de 6-2 overwinning.

Van den Berg: misschien is de druk toch te veel geweest

“Het is de hele dag al niet soepel gegaan, maar ik ben toch ver gekomen. De topvier is eigenlijk hartstikke goed, maar hier baal ik toch wel van”, aldus Van den Berg tegen NOS “Misschien mis ik de ervaring. Ik ben ook niet super fit geweest deze week.”

De jonge sporter is teleurgesteld direct na zijn wedstrijd, maar hij heeft zijn positieve draai ook alweer gevonden. “Misschien is de druk toch te veel geweest. Ik beloof dat ik over vier jaar in Tokio sterker ben.”, zo eindigt hij zijn interview.