Mike Schloesser heeft in het Deense Odense de wereldbeker op het onderdeel compound gewonnen. De 22-jarige nummer 1 van de wereldranglijst won de wereldbekerfinale ten koste van Seppie Cilliers uit Zuid-Afrika: 145-141.

Schloesser liet de Zuid-Afrikaan geen kans op de titel. Cilliers scoorde constant, maar niet goed genoeg voor de zege.
‘Mister Perfect’ had afgelopen seizoen geen perfecte reeks als het aankwam op finalerondes. Sinds de vroegtijdige uitschakeling tijdens de world cup final van vorig jaar kampte de jonge Limburger met onzekerheid in finales.
Met de wereldbekertitel heeft de voormalig wereldkampioen een grote stap gezet in zijn strijd met de zenuwen. “Ik heb hier grote stappen gezet, ik merk dat ik weer beter en sterken wordt. Volgende keer zal ik alles onder controle hebben, daar ben ik zeker van!”

Bij de compounddames werd Inge van Caspel in de kwartfinale uitgeschakeld door de Turkse Yesim Bostan. Inge eindigde uiteindelijk als 6e in het klassement.


Even hield het hele stadion in Odense zijn adem in….Een 9 zou genoeg zijn voor de wereldbekeroverwinning voor Sjef, maar de pijl zit op het randje. De scheidsrechter moet eraan te pas komen om de pijl te beoordelen. Gespannen wacht het publiek af tot het oordeel valt; een 8 en Shoot-off!

De finale tussen Van den Berg en Ellison (USA) leek een eenzijdige strijd te worden toen de Amerikaan vroeg op een 4-0 voorsprong kwam. Toch wist de 21-jarige Brabander zich terug te knokken tot 4-4 in setpunten.

In de mogelijk beslissende 5e set was het moment dat Sjef een directe winst zag veranderen in een beslissing met shoot-off. Daarin schoot Van den Berg een acht en Ellison een negen. Voor Ellison was het de vierde keer dat hij de wereldbeker op zijn naam schrijft. “I got lucky!” was de reactie van Ellison na afloop van de wedstrijd. De Amerikaan toonde zijn bewondering voor de Nederlander en vond dat ze eigenlijk beide de titel verdiende.

Van den Berg begon het toernooi met een zege op wereldrecordhouder Kim Woo-jin en Olympisch kampioen Ku Bun-chon.

Mike overwint zijn zenuwen in de finales en wint voor de eerste keer in zijn carriere de Wereldbeker finale.

Zo dicht zat de pijl bij de 9, wat winst voor Sjef zou betekenen. Uiteindelijk ging de wedstrijd naar een shoot-off.

Van den Berg zoekt troost bij zijn vriendin Kristin Davies na het missen van de titel. Na afloop kon hij wel tevreden zijn met zilver. “Het was een zwaar seizoen” vertelt Sjef.