De nummer 1 van de wereldranglijst was na 2014 weer de sterkste in het grootste en meest prestigieuze handboogtoernooi ter wereld. Met zijn overwinning ontving de jonge Limburger een cheque van 51.000 dollar plus extra geldprijzen van zijn sponsoren.

Ruim 3000 handboogsporters namen dit jaar deel aan het jaarlijkse indoor toernooi in het South Point Hotel en Casino in Las Vegas. De kwalificatie duurt maar liefst drie dagen. Alleen de sporters die tijdens de kwalificatie al hun 90 pijlen in de 10 schieten plaatsten zich voor de finale.

Schloesser stond uiteindelijk in de finale met 14 andere sporters die de perfecte 900 op het bord wisten te zetten. De finale duurde uiteindelijk 6 ronden, waarbij hij face-to-face kwam te staan met de Deen Stephan Hansen. Mike had in de laatste ronde in no-time weer een perfecte 30 op het bord staan, waarmee hij de druk wist te leggen bij Hansen. De laatste pijl van de Deen landde net buiten de 10. Hiermee was de overwinning verzekerd voor de Nederlander.

“Ik kon goede schoten maken en dat wat mijn hoofddoel voor de finale. Dat is me gelukt!. The Vegas Shoot is een van de zwaarste toernooien in de handboogsport om te winnen. Het is geweldig dat me dit weer gelukt is.”

2e grote overwinning van het seizoen

Slechts 2 weken voor zijn overwinning in Vegas schreef Mike Schloesser ook de Lancaster Archery Classic op zijn naam, waar hij ook een prijzenpot van ruim 20.000 dollar mocht ontvangen.

Compound sporter van het jaar 2016

Na het winnen van de finale werd Schloesser ook nog uitgeroepen tot compound sporter van het jaar tijdens de World Archery Awards