Het Nederlands heren compoundteam is er op het EK indoor in het Franse Vittel net niet in geslaagd de Europese titel te verdedigen. Ze verloren in de finale nipt van Italië: 235-236.

Peter Elzinga, Mike Schloesser en Pim van de Ven gingen als de nummer 3 uit de kwalificatie de eliminaties in. Op weg naar de gouden finale won het drietal overtuigend van van Turkije en Rusland. In de finale moesten de Nederlanders uiteindelijk buigen voor Michele Nencioni, Sergio Pagni en Jacopo Polidori. In de eerste serie kwam het Italiaanse team direct op een punt voorsprong. Gedurende de rest van de wedstrijd lukte het niet de achterstand goed te maken.

Het dames compound team was ook als 3e geplaatst na de kwalificaties. Inge van Caspel, Martine Couwenberg en Sanne de Laat verloren in de kwartfinale van de concurrent uit Groot-Brittannië.

Foto: Dean Alberga DutchTarget