Over precies 100 dagen start in het Poolse Wrocław de tiende editie van de World Games (20-30 juli 2017). Dit multisportevenement geldt als de Olympische Spelen voor niet-olympische sportdisciplines en wordt georganiseerd door de International World Games Association (IWGA). In Wrocław nemen circa vierduizend atleten uit meer dan honderd verschillende landen het in 31 sporten tegen elkaar op.


Nederland

Nederland heeft zich tot nu toe in elf sporten gekwalificeerd: bowlen, handboogsport, inline-skaten, jiu jitsu, kanopolo, karate, kickboksen, korfbal, powerliften, touwtrekken en wakeboarden. Voor biljart en muaythai is Nederland nog in de kwalificatierace.

Handboogsport tijdens de World Games

Voor de Handboogsport doet Nederland mee aan het onderdeel Target Archery, dat op de World Games exclusief voorbehouden is aan de Compound discipline.
Het toernooi zal van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juli plaatsvinden in het Szczytnicki Park in het noordoosten van Wrocław. Names Nederland staan de nummer 1 van de wereldranglijst Mike Schloesser en nummer 5 van de wereldranglijst Peter Elzinga aan de start.

Samenwerking en online platform

De deelnemende Nederlandse bonden werken, met ondersteuning van NOC*NSF en onder aanvoering van het KNKV, samen toe naar de World Games. Op 20 april presenteren zij een online platform, waarop het publiek de Nederlandse delegatie kan volgen op weg naar en tijdens de World Games in Wrocław.

Tickets

Tickets voor de World Games zijn te bestellen via: www.ebilet.pl
Meer informatie over de World Games vind je hier: www.theworldgames.org