Technisch Directeur Ralf van der Rijst zal per 1 juni 2017 de Nederlandse Handboog Bond verlaten en gaat aan de slag bij het High Performance Team van NOC*NSF. De focus van prestatiemanager Van der Rijst zal liggen bij de Paralympische sport.

Voormalig langebaanschaatser Ralf van der Rijst is sinds december 2012 technisch directeur van de Nederlandse Handboog Bond (NHB). Van augustus 2014 tot december 2016 bekleedde hij tegelijkertijd diezelfde functie in parttime verband bij de Nederlandse Boksbond. Daarvoor was de nu 40-jarige Van der Rijst werkzaam bij de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), eerst als coördinator sportaanbod, daarna als hoofd sport. Zijn professionele schaatscarrière met onder andere een zilveren WK medaille op de 1500 meter, sloot hij af in 2007.

Van der Rijst over zijn vertrek bij de Nederlandse Handboog Bond:
“’Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen ruim 4 jaar waarin ik bij heb kunnen dragen aan de handboogsport. Het topsportprogramma op Papendal is uitgegroeid tot een omgeving waar ambitieuze handboogschutters zich kunnen ontwikkelen tot absolute wereldtoppers. Met veel vertrouwen laat ik een situatie achter waar de juiste mensen met de juiste focus en passie dagelijks aan het werk zijn om dit doel te realiseren.”

Rianne Mulder, Algemeen Directeur A.I. bij de NHB:
“De handboogsport zal Ralf in persoon en vanuit zijn functie enorm missen, maar uiteraard gunnen we hem deze nieuwe uitdaging van harte. Een hele mooie stap in zijn carrière! In de afgelopen jaren heeft Ralf een wezenlijke en essentiële rol gespeeld in de doorontwikkeling en volwassenheid van de handboogsport op wereldniveau. De resultaten tijdens de Europese Spelen in Baku en de Olympische Spelen in Rio bevestigen dit. We bedanken Ralf voor zijn inzet, passie en betrokkenheid bij de handboogsport en wensen hem succes in zijn nieuwe functie!”

NOC*NSF High Performance Team

Onder leiding van technisch directeur Maurits Hendriks heeft NOC*NSF binnen de technische staf een aantal prestatiemanagers en experts aan het werk, die opereren onder de noemer High Performance Team. De prestatiemanagers hebben allemaal een aantal topsportbonden in portefeuille waarbinnen ze verantwoordelijk zijn voor de versterking van de topsportprogramma’s. Topcoaches, zoals die van de NHB, kunnen een beroep doen op de prestatiemanagers van NOC*NSF. De prestatiemanagers adviseren en ondersteunen de bonden bij de ontwikkeling en uitvoering van hoogwaardige sporttechnische programma’s. Bovendien dienen zij als klankbord voor de coaches en signaleren zij de behoeften uit de dagelijkse coachpraktijk.
Prestatiemanager Ralf van der Rijst focust zich op de Paralympische takken van sport.

Ralf van der Rijst, per 1 juni prestatiemanager bij NOC*NSF over zijn nieuwe functie:
‘In mijn nieuwe functie als prestatiemanager Paralympisch verwacht ik veel van mijn opgedane ervaring te kunnen gebruiken om de Paralympische topsport te versterken. Door de jaren heen is de Paralympische sport uitgegroeid tot echte topsport, die vraagt om een optimaal prestatieklimaat om tot topprestaties te komen. Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe rol waarin ik de sportbonden hierbij kan ondersteunen. Komende winter ligt er een hele mooie kans voor Paralympic Team NL om successen te behalen in PyeongChang. Ik heb er heel veel zin in om ook hieraan bij te dragen.”