Het bestuur van de Nederlandse Handboog Bond heeft Arnoud Strijbis aangesteld als de nieuwe algemeen directeur van de NHB. Arnoud volgt interim directeur Rianne Mulder op.

Arnoud heeft in zijn loopbaan ruime bestuurlijke en communicatieve ervaring opgedaan binnen diverse politieke en overheidsfuncties. De afgelopen jaren heeft de 38-jarige Strijbis zich op bestuurlijk niveau de (breedte) sportwereld eigen gemaakt als programmaleider sport binnen de gemeente Eindhoven.

De Handboogbond wil vooruit en straalt ambitie uit

Arnoud kijkt uit naar de overstap:
“De Handboogbond wil vooruit en straalt ambitie uit in de groei van onder meer ledenaantallen, bestuurs- en organisatiekracht en sportieve successen. Ik kijk er naar uit om leiding te geven aan die ambities. Er liggen vele kansen om binnen én buiten de sport verbindingen te leggen om te vernieuwen en te verbeteren met waardering voor de kracht van de traditie van de sport. Ik ben dan ook blij met het vertrouwen dat het bestuur in mij heeft uitgesproken. Ik zie er naar uit om samen met iedereen die de sport een warm hart toedraagt aan de slag te gaan om de handboogsport in Nederland en de wereld verder te brengen.

Lex Roolvink, voorzitter van de NHB, is blij met de aanstelling van Arnoud:
“Het bestuur is verheugd met de snelle aanstelling van de nieuwe algemeen directeur. We zijn overtuigd dat Arnoud de kwaliteiten heeft om de ambitieuze doelstellingen van de NHB op top- en breedtesport te kunnen realiseren. Zijn bestuurlijke kracht en gedrevenheid om te verbinden zijn voor ons doorslaggevend geweest in de aanstelling.”

Arnoud tekende op 8 mei zijn overeenkomst en start op 12 juni met zijn werkzaamheden bij de Nederlandse Handboog Bond. Tijdens de formele bondsraad op zaterdag 13 mei zal hij aanwezig zijn voor een eerste kennismaking met de vertegenwoordigers uit de rayons.