Woensdag 17 mei aanstaande wordt het World Cup seizoen 2017 gestart met de eerste editie in Shanghai. TeamNL staat met tien sporters aan de start.

Onder leiding van bondscoach Ron van der Hoff en assistent bondscoach Emiel Custers is vandaag het team van 10 sporters vertrokken naar Shanghai voor de eerste Hyundai Archery World Cup van het seizoen 2017.

Twee titelverdedigers

De Nederlandse ploeg reist met maar liefst twee titelverdedigers af naar de Chinese wereldstad. Vlakbij de Huangpu rivier greep Sjef van de Berg bij de recurve heren zijn eerste individuele World Cup overwinning na een 7-3 winst op de Amerikaan Zach Garrett. Met het team pakte hij het zilver. Sjef zette zijn succesvolle seizoen door met een tweede plaats tijdens de World Cup finale in Odense en natuurlijk zijn vierde plaats tijdens de Olympische Spelen in Rio. Sjef reist naar China als de huidige nummer 6 van de wereldranglijst.

Bij de compound klasse pakte ook Mike Schloesser zijn eerste individuele World Cup titel. In de finale was hij een jaar geleden te sterk voor de Turk Demir Elmaagacli. Hij sloot het 2016 seizoen af met een overwinning van de World Cup finale. Momenteel bezet de wereldkampioen van 2013 de tweede plaats in de wereldranglijst.

Dames compound aanvoerders wereldranglijst

Het dames compound team wist de afgelopen 2 jaar sterk te presteren met een zilveren World Cup medaille, EK brons in 2016 en WK zilver in 2015. Door deze prestaties is het team sinds eind vorige aanvoerder van de wereldranglijst.

Wijler debuteert in TeamNL

Het heren recurve team kent voor de eerste World Cup een nieuwe naam in de gelederen; Steve Wijler. De 20 jaar jonge Limburger uit Horn maakte pas in 2015 de overstap naar de Olympische outdoor discipline. Tijdens zijn eerste internationale uitzending, het EK jeugd in 2016, pakte de talentvolle sporter direct dubbel zilver, in zowel het individuele toernooi als de landenstrijd. Nu in 2017 maakt Steve zijn debuut in de seniorenploeg.

Het volledige team bestaat uit:

Heren Recurve: Sjef van der Berg, Steve Wijler, Mitch Dielemans en Rick van der Ven
Heren Compound: Mike Schloesser en Peter Elzinga
Dames Compound: Sanne de Laat, Inge van Caspel, Martine Couwenberg en Irina Markovic
Begeleiding: Ron van der Hoff en Emiel Custers

Wedstrijdschema:

  • 16 mei officiĆ«le training
  • 17 mei kwalificatie / mixed team eliminations
  • 18 mei individuele finaleronden
  • 19 mei team finales
  • 20 mei medaille wedstrijden compound
  • 21 mei medaille wedstrijden recurve