Vandaag zijn vier Nederlandse sporters doorgedrongen naar de top 32 van de wereld tijdens de eerste World Cup van het seizoen.

Bij de recurve heren hebben routinier Sjef van den Berg en debutant Steve Wijler goede zaken gedaan in hun weg naar individuele ere-plaatsen. Dankzij goede klasseringen in de kwalificatieronde mochten beide heren hun 1/48e eliminatie uitzitten om pas bij de 1/24e ronde in actie te komen. Sjef won deze overtuigend met 7-1 van de Fransman Fichet. Debutant Wijler toonde ook sterke vorm met een 6-2 overwinning op de Indier Swami. Rick van der Ven en Mitch Dielemans hadden minder voorspoed in de eliminaties. Beide heren verloren hun eerste ronde.

Compound

Mike Schloesser en Peter Elzinga mochten ook biede direct door naar de 1/24e eliminatie. Mr.Perfect Schloesser toonde direct vorm met een 148-146 overwinning. Peter Elzinga begon sterk aan zijn ronde maar zwakte in de laatste series teveel af waardoor hij met 144-143 de partij verliezend afsloot. 

Bij de dames wist helaas enkel Sanne de Laat overeind te blijven in de eliminaties. Een sterke eerste ronde van 146-139 verzekerde haar van een plek bij de top 32. Hierin treft ze wel een geduchte tegenstandster, de nummer 1 uit de ranking Sonnichsen (Den). Martine Couwenberg, Inge van Caspel en Irina Markovic wisten niet voorbij de 1/24e ronde te komen.

Landenstrijd eindigt in vroegtijdige uitschakeling

In de landenstrijd was team Nederland niet sterk genoeg om de kwartfinales te bereiken. Het herenteam, bestaande uit Sjef, Steve en Rick verloor na tie-break met 5-4 van Rusland. Bij de compound dames verloren Sanne, Irina en Martine met 221-230 van Chinese Taipei. In de mix compound ronde zette Mike en Sanne met 148 een sterke score neer, maar tegenstander Turkije was met een bijna foutloze score van 149 toch de winnaar van de partij.  

Foto: Steve Wijler. Door Dean Alberga (WorldArchery/DutchTarget)