Zondag in Shanghai zal tweemaal een Nederlandse sporter het finale veld van de World Cup betreden. Debutant Steve Wijler voor goud en Sjef van den Berg voor brons.

Steve Wijler maakt indruk tijdens zijn eerste World Cup van zijn carrière. De 20-jarige Limburger kreeg in zijn aanloop naar de medaille finales tegenstand van meervoudig World Cup medaille winnaars Jongho Kim (Kor) & Atanu Das (Ind). Beide zwaarbevochten partijen werden uiteindelijk in het voordeel van Steve beslist. 

In de halve finale volgde de meest indrukwekkende partij van de dag voor Wijler. Hij moest het opnemen tegen de legendarische Dong Hyun Im. De 31-jarige Koreaan heeft inmiddels 24 World Cup prijzen en 3 Olympische medailles in zijn prijzenkast. Deze erelijst was niet voldoende om de Nederlander van zijn stuk te brengen. 2 afsluitende foutloze ronden van 30 punten waren genoeg om de partij vroegtijdig met 6-2 winnend af te sluiten. 

In de finale op zondag wacht de eveneens zeer succesvolle Koreaan Woojin Kim.

Bronzen finale voor Van den Berg

Sjef van den Berg kreeg ook twee Koreanen tegenover zich in de aanloop naar de strijd om het eremetaal. In de kwartfinale versloeg Sjef de 2012 Olympisch Kampioen Jin Hyek OH (Kor) met 7-3. In de halve finale trof hij de Woojin Kim, die zondag om het goud zal schieten. Na de maximale 5 sets moest een shoot-off de beslissing gaan brengen in de partij. Beide heren schoten een goed schot, maar waar ‘Closest-to-the-center’ de beslissing geeft had Kim de betere pijl. 

De bronzen medaille finale vindt zondag plaats om 9:20 Nederlandse tijd en is Live te volgende op Archery.tv

Compound

Sanne de Laat en Mike Schloesser waren de laatst overgebleven compound sporters in competitie voor Nederland. In de 1/16e finale verloor ze van de Deense nummer 1 uit de ranking, Sarah Sonnichsen. Mike Schloesser trof in de 1/8e finale een van zijn bekende rivalen, de jonge Deen Stephan Hansen. Met 147-148 kwam Schloesser een punt tekort om een shoot-off af te dwingen. 

Foto’s: Dean Alberga / World Archery