Het damesteam heeft bij de wereldbeker in Salt Lake City de eindstrijd gehaald op het onderdeel compound. In de finale nemen de dames het op tegen de nummer één uit de ranglijst, Zuid-Korea.

Het trio, bestaande uit Inge van Caspel, Martine Couwenberg en Sanne de Laat, was al 7e geplaatst voor de eliminatierondes. Het team was achtereenvolgens te sterk voor Ukraine (10), Mexico (2) en thuis favoriet USA (3).

Met de gouden finale is het team al verzekerd van een wereldbeker medaille. Sanne de Laat: “Ik heb nu al mijn eerste wereldbeker medaille binnen en dat is fantastisch! Ik kijk ernaar uit om voor goud te mogen strijden. Ons team kent elkaar erg goed en we kunnen het goed met elkaar vinden. Dus samen schieten voelt heel natuurlijk.”

Heren voortijdig uitgeschakeld

De heren recurve leden een onverwacht vroeg verlies in de landenstrijd. In de 1/8e finale was het team uit het Verenigd Koninkrijk met 6-0 te sterk voor Van den Berg, Wijler en Van den Oever.
Ook het compound herenteam, bestaande uit Schloesser, Elzinga en Sebregts, werd vroegtijdig uitgeschakeld. In de 1/8e finale verloren ze van Chinese Taipei (13) welke uiteindelijk de gouden finale bereikte.