Mike Schloesser heeft in het Amerikaanse Salt Lake zijn derde wereldbeker op het onderdeel compound gewonnen. Dat deed de Limburger door de finale met een shoot-off te winnen ten koste van de nummer 1 van de wereldranglijst Stephan Hansen (DEN) 147-147

Na de regulieren 15 pijlen was de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de wereld nog steeds gelijk. Beide sporters hadden slechts driemaal het goud gemist. Net als bij de compound dames moest een shoot-off de winst gaan bepalen.

De 23-jarige Limburger shoot de eerste pijl welke slechts 15 millimeter van het middelpunt landde. Onder de druk van de finale had de Deen vervolgens niet de accuratesse om de pijl van Schloesser te verbeteren.

“De laatste tijd heb ik veel shoot-offs moeten schieten, vaak ook tegen Stephan. Vaak is een pijl als deze niet voldoende en ik dacht dat er wel een kans was dat hij het zou verbeteren. Ik wachtte af wat Stephan zou schieten en was super blij dat ik toch gewonnen had!” zei Schloesser.