Met ingang van 1 september wordt Willem van de Worp manager topsport bij de Nederlandse Handboog Bond. In zijn functie wordt de 55-jarige Amersfoorter verantwoordelijk voor onder meer het programma richting de Olympische Spelen in Tokyo, de verbinding van korte termijnsuccessen met lange termijndoelen en talentontwikkeling en opleiding.

Willem vult de plek in die was vrijgevallen door het vertrek van Ralf van der Rijst naar NOC*NSF. Willem is afkomstig van de Atletiekunie, waar hij in de loop der jaren verschillende functies heeft ingevuld.

Willem heeft zin om te beginnen bij de Handboog Bond:

“Ik kijk er met veel plezier naar uit om van start te gaan bij de Handboog Bond. Een bond met een professioneel trainingsprogramma op CTO Papendal en volop ambitie om zich met haar sporters blijvend bij de wereldtop te scharen. Vanaf september ga ik graag samen met de bondscoaches, maar ook met de verenigingen en RTC’s aan de slag om deze ambitie verder vorm te geven en waar te maken”.

Algemeen directeur Arnoud Strijbis is blij met de komst van Willem van de Worp:

“Met de komst van Willem halen we iemand in huis met veel ervaring in de sport. Willem kent de weg in de topsport en weet hoe noodzakelijk verbindingen met verenigingen, regionale trainingscentra en NOC*NSF zijn. Samen zullen we hard aan de slag gaan om sportieve successen te boeken op korte termijn en verder te bouwen aan een sterk fundament voor de toekomst van de handboogsport.”