Sint Oedenrode – Op 9 en 10 september zal het Nederlands kampioenschap veld plaatsvinden. Er wordt een mooi en vooral spannend toernooi verwacht.

 

Bij een veldwedstrijd schiet je voornamelijk in een bosrijk en/of heuvelachtig gebied. Op een dag schiet je op 24 doelen telkens 3 pijlen. In tegenstelling tot indoor en outdoor is de maximaal te behalen score per pijl bij deze blazoenen 6 in plaats van 10.

 

Natuur Landschappen lopen meestal niet mooi horizontaal, daarom wordt er bij het veldschieten regelmatig steil omhoog of omlaag geschoten. De afstanden variƫren tussen de 5m en 60m. Schieten in het veld heeft iets unieks, namelijk dat bij de helft van de doelen de afstand die je moet schieten bekend is, maar bij de andere helft niet! Dan moet je zelf schatten hoe ver het doel is. Bij het veldschieten wordt zowel met de recurve, compound, barebow als de traditionele longbow geschoten.

 

Wil jij zien hoe de deelnemers strijden voor de Nederlandse titel? Kom dan zeker even kijken! Aanvang van de wedstrijd: zaterdag om 10.00 uur, zondag om 9.00 uur.

 

Adres wedstrijdlocatie

HBV Concordia

Boskantseweg 77a

5492 VA Sint-Oedenrode