YSSELSTEYN – Op 23 en 24 september zal er in Ysselsteyn het Nederlands kampioenschap 3D handboogschieten plaatsvinden. Een spektakel waarbij bijna 300 deelnemers zullen schieten op levensechte modellen van dieren.

 

Bij het 3D schieten worden er modellen van dieren gebruikt, zoals kleine konijntjes, maar ook enorme Buffalo’s of Elanden. Bij de wedstrijden variëren de afstanden waarvan de deelnemers schieten tot ongeveer 55 meter en verder zijn alle afstanden onbekend. Er zijn verschillende wedstrijdvormen in het 3D schieten. De puntentelling varieert bij de wedstrijden en zijn afhankelijk van de regels, zo kan het zijn dat je slechts 1 of maximaal 3 pijlen per doel schiet.

 

Binnen het 3D schieten zie je veel Traditionele bogen, Barebow en Compounds met jachtuitrusting. Deze tak vooral in Duitsland, Scandinavië, UK en USA erg populair maar is ook in Nederland een van de snelst groeiende disciplines. In USA zijn deze toernooien zo populair dat er grote geldprijzen te winnen zijn.

 

Het zal een gaaf maar ook zeker spannend evenement worden in de mooie bosrijke omgeving van Ysselsteyn. Kom gerust een kijkje nemen.

 

Adres: Paardekopweg, Ysselsteyn (lb)

Meer info: http://hey486.wixsite.com/nk3d