Wat een mooi begin van het WK! Na de kwalificatieronde van 72 pijlen in de Mexicaanse hoofdstad bezet de Brabander Van den Berg de hoogste klassering in de ranglijst, 1 punt boven de voormalig Wereldkampioen Im Dong Hyun uit Zuid-Korea.

 

“Het voelt super om bovenaan te staan. Ik was vooral met mijn eigen schieten bezig, dus had niet helemaal door hoe ik ervoor stond.”

Het ware lastige omstandigheden op het kwalificatie terrein. De verraderlijke wind maakte het lastig voor de recurve sporters om buitengewoon hoge scores te noteren die doorgaans bovenin het klassement te zien zijn. “De wind was zeer uitdagend, het ene moment van links naar rechts en het volgende moment andersom. Het voelde soms alsof ik het geluk aan mijn zijde maar het is fijn om me als eerste te kunnen plaatsen” Dat zijn de woorden van Sjef van den Berg. Hij wist de beste kwalificatie te schieten bij de recurve heren en is daarmee meteen door naar de 1/16 finale! Van den Berg wist maar liefst 676 punten te scoren van de maximaal mogelijk haalbare 720 punten. Het is nog onbekend tegen wie hij het op moet gaan nemen over 2 dagen.

Steve Wijler eindigde als 38e (649pt) in de kwalificatie en Rick van der Ven als 52e (642pt). Rick en Steve zijn allebei in het voordeel ten opzichte van hun aankomende tegenstander. De eerste eliminatiepartijen staan voor morgen op het programma.

De heren kwamen als team bij de recurve erg knap als 3e door de kwalificatie. Vandaag staat de 1/8e finale op het programma tegen het team van Canada.


Eerder op de dag schoten de compound sporters hun kwalificatieronde. De uiteindelijke klasseringen van de dames en heren waren wellicht niet wat gehoopt was door de sporters vooraf.

De nummer 2 van de wereld, Mike Schloesser, begon zijn kwalificatieronde niet op zijn best met een 35e plaats (349pt) na de eerste doorgang. In de tweede doorgang (357pt) herstelde de Limburger zich zeer sterk met een 2e klassering (706pt) Uiteindelijk bezet hij de 9e plaats waarmee hij direct geplaatst is voor de 1/24e eliminaties.

Peter Elzinga en Pim van de Ven plaatste zich als respectievelijk 57e (692pt) en 61e (690pt) en zullen ook morgen in actie komen!

Het compound team (Mike, Peter en Pim) bezet de 13 plaats in de landenstrijd en zal het vrijdag op gaan nemen tegen het 4e geplaatste team uit Kroatië.

Bij de dames klasseerde de Eindhovense Sanne de Laat zich als beste met een 25e plaats (687pt). Hiermee is ook zij direct door naar de 1/24 finale. Jody vermeulen eindigde als 49e (675pt) in de kwalificatie en Irina Markovic als 61e (668pt). Morgen zullen deze dames hun strijd beginnen om verder te klimmen in het klassement.

Het dames team (Sanne, Jody en Irina) kwalificeerde zich als 14e. Vrijdag zal het drietal het moeten opnemen tegen een van de favorieten, Denemarken, die zich als 3e heeft geplaatst voor de eliminatierondes.