MEXICO CITY – Het Nederlandse mannenteam is tijdens het WK handboogschieten gestrand in de halve finales.

Canada klopte het Nederlandse recurveteam, dat met Steve Wijler, Rick van der Ven en Sjef van den Berg aantrad, met 5-4 na een allesbeslissende shoot-off. In de kwalificatie was Oranje nog als derde geëindigd, maar de als veertiende gekwalificeerde Canadezen bleken in de knockout-fase te sterk.

Individueel

In het individuele recurve toernooi staan Van der Ven, Wijler en Van den Berg in de derde ronde, die donderdag gehouden wordt.

Van den Berg kwalificeerde zich met de beste score in de ranking round automatisch, Van der Ven en Wijler schoten zich woensdag succesvol door de eerste twee rondes. Van der Ven klopte de Filipijn Matan (6-0) en de Hongaar Banda (6-4). Wijler won van de Cubaan Franco (7-3) en de Braziliaan D’Almeida (6-4).

In de derde ronde speelt Van den Berg (1) tegen de Italiaan Galiazzo (81), Van der Ven (52) tegen de Brit Huston (20) en treft Wijler (38) de Australiër Tyack (6).

Compound

Bij de compoundschutters troffen Peter Elzinga en Mike Schloesser elkaar woensdag in de tweede ronde. De als 57ste gekwalificeerde Elzinga klopte Schloesser (9) na een eindscore van 145-45 met een extra pijl (shoot-off). De derde Nederlander, Pim van de Ven, werd in de eerste ronde uitgeschakeld door Maleisiër Ruslan (134-137)

Elzinga treft in de derde ronde de Turk Elmaagacli (41).

In de teamwedstrijd treffen de compoundmannen donderdag in de eerste ronde Kroatië. Het gemengde team speelt dan tegen India.

De compound dames Jody Vermeulen, Sanne de Laat en Irina Markovic kwamen niet voorbij de tweede ronde. Vermeulen (49) verloor van de Maleisische Mat Salleh (16). De Laat (25) verloor van Valdez uit Colombia (141-142) en de Russische Avdeeva (13) was met 146-140 te sterk voor Markovic (61)

Het drietal, als 14e geplaatst, treft in de landenwedsrijd een van de favorieten voor het podium Denemarken (3).