MEXICO CITY – Steve Wijler en Compound mixed team bereiken bronzen WK finale

In Mexico heeft de pas 21-jarige Steve Wijler net naast een plek in de recurve finale gegrepen. De Limburger ging in de halve eindstrijd met 6-4 ten onder tegen Im Dong-hyun. 

Veelvuldig wereld en Olympische medaille winnaar Im was vooraf de favoriet voor de partij tegen Wijler. Het werd een zeer spannende en gelijkwaardige strijd. Bij een 4-4 stand moest de laatste reguliere set de beslissing geven. Hierin wist de Zuid-Koreaan slechts 1 puntje beter te scoren dan de Nederlander. Voldoende voor winst en een plek in de finale. Steve Wijler is verwezen naar de bronzen finale waarin hij Rus Baldanov zal treffen.

Het Compound mixed team, bestaande uit Mike Schloesser en Sanne de Laat, onderging een soortgelijk lot. 

Het tweetal, 14e geplaatst, kende een sterke wedstrijdreeks in aanloop naar de halve eindstrijd. Schoesser en De Laat versloegen met ruime cijfers de beter geplaatste teams India (8) en USA (11) In de halve eindstrijd kreeg het team als opponent Zuid-Korea (2). Beide teams hadden na de reguliere 16 pijlen 156 punten op het scorebord. Een shoot-off moest de beslissing geven. Schloesser en De Laat noteerde 10-10 tegenover de betere X-X voor Zuid-Korea. 

In de bronzen eindstrijd treft het Nederlandse duo het als 4e geplaatste team uit Italië.