De 41 jarige Irina Markovic heeft besloten om te stoppen met de handboogsport op het hoogste niveau. Ze is gedurende 18 jaar als international actief geweest en vindt het wel mooi geweest. Ze heeft aangegeven dat ze de behoefte voelt om meer thuis te kunnen zijn. Van Irina hebben we prachtige prestaties gezien gedurende haar lange carrière.

 

Markovic is erg trots dat ze 7 Wereldkampioenschappen heeft kunnen en mogen schieten, een indrukwekkend aantal.  Ze won in haar carrière 2 keer zilver op de Wereldkampioenschappen, daarnaast heeft ze zichzelf naar mooie ereplaatsen tijdens wereldbekers en europese wedstrijden weten te schieten.

 

In Mexico City schoot ze haar laatste Wereldkampioenschap. Het was niet haar beste wedstrijd, maar ze heeft volgens eigen zeggen van elke minuut genoten. Irina had in de eerste dagen moeite met de fysieke aanpassingen die het schieten op hoogte met zich meebrengt. In haar eerste eliminatieronde won ze nog, maar in de tweede ronde verloor ze tegen de sterk schietende Natali Avdeeva. Ook nam Markovic samen met Sanne de Laat en Jody Vermeulen deel in de teamcompetitie. Het schieten ging niet zo goed zoals gepland,  maar ze heeft wederom erg genoten van deze laatste deelname op mondiaal niveau.

 

Marcovic zal zeker niet gaan stoppen met het handboogschieten. Ze gaat op een ander niveau verder, en ook in een andere omgeving. We kunnen haar vanaf volgend seizoen zomaar met een boog in het bos tegenkomen…..

 

De NHB bedankt Irina voor haar inzet voor het Nationale Team en wenst haar voor de nabije en verre toekomst alle goeds!