Strassen (LUX) 19-11-2017

Tijdens het 2017 GT Open in het Luxemburgse Strassen hebben Steve Wijler (recurve) en Mike Schloesser (compound) de titels veroverd van het internationale indoor toernooi. Van der Ven pakt brons. 

Steve Wijler was in de finale te sterk voor Olympiër Patrick Huston. Beide schoten 148 punten in de finale maar Steve versloeg de Brit op basis van setpunten (6-4). Compounder Mike Schloesser stond tegenover de Amerikaan Cousins in de finale. Schloesser bleef op 1 pijl na foutloos en wist met een voorsprong van 2 punten (149-147) de winst op te eisen. 

Rick van der Ven stond ook op het podium. Hij versloeg zonder setverlies de Pool Piotr Starzycki (6-0).

Bij de recurve dames was er ook deels Nederlands succes. De Mexicaanse Gabriela Bayardo, de vriendin van Schloesser en lid van Willem Tell SC. Hoensbroek, won ook brons na een 6-0 overwinning op de Oekraïnse Palekha.

foto’s: Dubravko Buden