WEERT – Sporters uit de mondiale top streden om de felbegeerde titel, maar het was de pas 16-jarige Laura van der Winkel die er met de eer vandoor ging.

25 en 25 november vond in Weert het grootste indoor toernooi van Nederland plaats; Kings of Archery. Het toernooi, dat ruim 300 deelnemers kent, is in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot een wedstrijd van internationale faam. Het toernooi ontvangt ieder jaar deelnemers vanuit de hele wereld, van wereldkampioenen, wereldrecordhouders tot Olympisch medaillewinnaars.

Laura van der Winkel (16 jaar) uit Best bereikte de uiteindelijke finale, waar slechts 8 sporters per discipline aan deelnemen. Daar stond het jonge talent tussen internationale toppers zoals de zilver medaille winnares van de Olympische Spelen in Rio 2016, Lisa Unruh (Dui).

Het jonge Nederlands talent, dat wekelijks traint bij RTC Eindhoven, pakte uiteindelijk verrassend de winst van het toernooi en mocht de cheque van €500 in ontvangst nemen.

Sjef van den Berg

Teamgenoten Sjef van den Berg en Steve Wijlers stonden tegenover elkaar in de finale bij de recurve heren. Beide heren schoten in de voorronde een perfecte score van 900 en deelde daarmee de leiding in het klassement. In de finale wist enkel Van den Berg ook foutloos te blijven in de grote finale. Hij nam een cheque mee naar huis van €1000.

Bij de compound disciplines wist enkel Sanne de Laat het podium te halen. Ze behaalde het Brons.

foto’s: DutchTarget