Papendal – Steve Wijler is tijdens de wereldbekerfinale in Las Vegas uitgeroepen tot World Archery Atleet van het jaar. Bondscoach Ron van der Hoff kreeg voor de tweede maal de titel Coach van het Jaar

Wijler, die in 2017 zijn internationale debuut maakte, kreeg naast de titel Atleet van het jaar ook de titel voor nieuwkomer van het jaar. De Limburger kreeg de onderscheiding uit handen van World Archery vice-president Mario Scarzella.

21-jarige Wijler was in 2017 de grote sensatie door als eerste handboogsporter in de geschiedenis tijdens zijn allereerste wereldbeker in Shanghai direct de overwinning te pakken. Later dat jaar pakte Steve ook nog brons tijdens het wereldkampioenschap outdoor in Mexico stad.

Wijler hield in de verkiezing onder meer de wereldkampioen IM Dong Hyun uit Korea en Olympisch bronzen medaillewinnaar Brady Ellison (USA) achter zich.

“Ik had niet verwacht te winnen. Ik dacht nooit te kunnen winnen toen ik mijn naam zag tussen die van de andere ervaren en veelgeprezen atleten,” aldus Wijler. “Ik hoop dat ik de titel verdien. De fans vinden blijkbaar van wel.”

De Atleten van het jaar worden verkozen door een combinatie van publieke stemming en een panel van experts in de handboogsport. Er werden ruim 72.000 publieke stemmen geplaatst.

Bondscoach Ron van der Hoff ontvangt voor de tweede maal de titel van ‘s werelds beste handboogcoach

De 39-jarige bondscoach werd door het expertpanel verkozen tot coach van het jaar. Onder leiding van de bondscoach klom Atleet van het Jaar Wijler naar een vierde plaats op de wereldranglijst en behaalde het herenteam zilver tijdens de wereldbeker in Berlijn.

Van der Hoff ontving in 2016 deze titel al eerder door zijn behaalde prestaties met het Olympische team.