De Nederlandse recurve heren hebben de finale bereikt van het Wereld indoorkampioenschap in Yankton. De ploeg was in de halve eindstrijd te sterk voor de ploeg uit Oekraïne 5-3.

Sjef van den Berg, Steve Wijler en Rick van der Ven gingen als de nummer 1 van de plaatsingslijst de eliminaties in. Na de winst op Frankrijk en Oekraïne maakt Australië zijn opwachting in de gouden finale. Met het bereiken van de teamfinale maakt Sjef van den Berg zowel kans op de WK titel bij de individuele als de landenstrijd. Beide recurve finales staan zondag op het programma.

Compound heren voor Brons

Mike Schloesser, Peter Elzinga en Sil Pater gaan maandag strijden voor brons in de landenstrijd. Het team versloeg in de kwartfinale hun Deense tegenstander met 235-233. In de halve eindstrijd moesten de heren hun meerdere erkennen in de thuisfavoriet USA. In de bronzen finale nemen de heren het op tegen het team uit Kroatië.