Sjef van den Berg (recurve) en Mike Schloesser (compound) hebben in Yankton (USA) de individuele gouden finales bereikt van het Wereldkampioenschap Indoor 2018.

De nummer 1 uit de ranking Sjef van den Berg won zijn finales met ruime cijfers. Hij versloeg op weg naar de finale Thomas Chirault (FRA) 7-1, Massimiliano Mandia (ITA) 6-2 en Taylor Worth (AUS) 7-3. De 22-jarige Van den Berg verkeert in grootse vorm in de Verenigde Staten. In de kwalificatie schoot hij 598 van de maximale 600 punten, een nieuw Europees record. 

Steve Wijler verloor zijn 1/8e finale tegen zijn teamgenoot Rick van der Ven na een shoot-off. In de kwartfinale van Rick tegen de Australiër Worth kwam het weer aan op een shoot-off, ditmaal echter niet in het voordeel van de Nederlander.

Ook gouden finale voor compounder Schloesser

Mike Schloesser bereikte op het onderdeel compound ook de grote finale. De als 4e geplaatste Limburger wil in de halve finale van de Amerikaan Kristofer Schaff na een shoot-off. Beiden schoten in de shoot-off beide een tien, maar de pijl van Schloesser zat net iets dichter bij het midden dan die van Schaff. 

De zilveren medaille winnaar van het WK indoor in 2016 neemt het in de finale op tegen de Italiaan Sergio Pagni.