Yankton – Handboogsporter Sjef van den Berg heeft de Wereldtitel Indoor bij zowel de landenteams als individueel veroverd op het onderdeel recurve.

De 22-jarige Brabander was in de finale oppermachtig over zijn tegenstander Daisuke Tomatsu (Jap) 6-2. De eerste set liet Sjef nog aan zijn tegenstander, om vervolgens geen pijl meer buiten de 10 te schieten.

Van den Berg was heel het toernooi al in bloedvorm. Hij noteerde met een nieuw Europees record de hoogste score tijdens de kwalificatierondes. Via de Oostenrijker Irrasch (6-4), Chirault (Fra) 7-1, Mandia (Ita) 6-2 en Worth (Aus) 7-3 verzilverde hij zijn favorietenrol met een plaats in de finale.

Na een teleurstellend verlopen indoortoernooi in Las Vegas een week eerder is dit WK de ultieme revanche gebleken. Sjef was naar eigen zeggen het vertrouwen in zijn kunnen en vorm enigszins kwijtgeraakt. De Dubbel op het WK is de bevestiging dat het met de vorm wel goed zat.

Het Nederlandse recurve team heeft de wereldtitel veroverd in de landenstrijd op het onderdeel recurve indoor

Het team van coach Emiel Custers, bestaande uit Sjef van den Berg, Steve Wijler en Rick van der Ven versloegen in de finale Australi├ź 5-1. Het drietal toonde zich op momenten gespannen, maar was desondanks nagenoeg foutloos. Het drietal had uiteindelijk voldoende aan het minimale aantal van drie sets.

Het Nederlandse team, dat nog niet eerder de wereldtitel indoor wist te winnen, was het hele toernooi al in grootse vorm. Het drietal kwalificeerde zich als de nummer 1 voor de eliminaties. In de aanloop naar de finale versloegen ze Frankrijk 5-1 en Oekraïne 5-3.