Mike Schloesser en het dames compound team hebben zich in Shanghai geplaatst voor de bronzen finale van de eerste World Cup outdoor van 2018. De recurve heren strandden voortijdig in het individuele toernooi en de landenstrijd.

Heren Compound
Schloesser wist als enige individuele Nederlandse sporter door te dringen tot de medaille finales. Na overwinningen op Warhana (INA) 145-142, Boulch (FRA) 149-148 en Hernandez (ESA) 148-146 kwam hij in de halve finale net tekort tegen de Italiaan Pagnoni 147-148. Zaterdag wacht in de bronzen finale de Amerikaan Braden Gellenthien.

Teamgenoot Peter Elzinga verloor zijn 1/16e ronde tegen Wilde (145-146).

In de landenstrijd won het team (Schloesser, Elzinga, Pater) de achtste finale tegen de nummer 6 uit de ranking, Mexico (232-230). In de kwartfinale slaagde het drietal er niet in om Frankrijk (3) te verslaan, 233-237.

Dames Compound
Sanne de Laat, de laatst overgebleven dame in de compound discipline, is er niet in geslaagd verder te raken in het individuele toernooi. In de 1/16e finale verloor de Eindhovense van Chau (VIE) 140-142.

In de landenstrijd waren de compound dames wel succesvol in het bereiken van de medaille finales. De Laat, Vermeulen en Couwenberg versloegen Italiƫ (6) 233-226 en Colombia (14) 228-228 na shoot-off. In de halve eindstrijd hielden de dames lang zich op winst tegen een van de titelfavorieten Chinese Taipei. Uiteindelijk kwam het team 2 punten tekort om voor de titel te mogen strijden, 228-230. Zaterdag treft het team het sterke team van India in de strijd om brons.

Heren Recurve
Voor de recurve heren draaide de tweede toernooidag uit op een teleurstelling. Titel verdediger Steve Wijler verloor zijn eerste eliminatie van de dag direct tegen de Italiaan Nespoli (22) 2-6. Sjef van den Berg begon de dag sterk met een mooie overwinning op de Mexicaan Alvarez 6-2. In de achtste finale stond de Brabander tegenover de nummer twee uit de ranglijst, de Koreaan Lee. In de partij wist Van den Berg geen tegenstand te bieden aan de sterke Koreaan. 1-7 in setpunten betekende het einde van het individuele toernooi.

In de landenstrijd was Nederland als nummer 2 een van de favorieten voor een medaille. Het team van Duitsland gooide echter al vroeg in het toernooi roet in het eten. Na drie doorgangen stonden beide team gelijk met ieder 3 setpunten. In de beslissende set wisten Kahllund, Weckmuller en Wieser de betere punten op het bord te noteren en met 5-3 de winst te veroveren.