Niet minder dan viermaal kregen de Nederlandse sporters het Bronzen eremetaal omgehangen tijdens de 6e editie van de Conquest Cup, het prestigieuze invitatietoernooi in Istanbul, Turkije. 

Steve Wijler, die op het laatste moment Sjef van den Berg verving vanwege blessureleed, pakte overtuigend het Brons na een 6-2 overwinning op Samet AK. De Limburger has zich als derde geplaatst in de kwalificatieronde met een score van 663 punten. 

Mike Schloesser, de winnaar van de World Cup in Antalya een paar dagen eerder,  greep ook brons. Schloesser plaatste zich als koploper in de ranking, maar verloor zijn halve finale na shoot-off tegen de Deen Damsbo. In de bronzen finale versloeg hij met klinkende cijfers de ervaren Italiaan Pagni.

Mixed Teams

In de mixed teams was er ook tweemaal brons. Op het onderdeel recurve won het team bestaande uit Steve Wijler en Gabriela Bayardo het brons na een 6-2 overwinning op het thuisland Turkije. Voor Bayardo, eerder uitkomend voor Mexico, was de Conquest Cup de eerste internationale deelname namens Nederland. 

Op het onderdeel gingen Mike Schloesser en Sanne de Laat als favoriet de eliminatierondes in. In de halve finale was de uiteindelijk zilveren medaillewinnaar Denemarken net te sterk. In de Bronzen finale was het ook een spannende strijd. Pas na shoot-off tegen Italië waren Schloesser en De Laat verzekerd van het brons. 

Foto: Fernando Suarez