In het Amerikaanse Salt lake bezet Sjef van den Berg na de kwalificaties de 2e plaats in klassement. Ook met het team hoort hij bij de kop van het veld.

TeamNL is momenteel in Salt Lake voor de derde stop van het wereldbekercircuit. Onder zware omstandigheden met krachtige windvlagen moesten de Nederlandse deelnemers de kwalificatieronde van 60 pijlen afwerken.

Sjef van den Berg (2 – 666pt) deed dit het beste. Na de 60 kwalificatiepijlen bezet de Brabander de 2e plaats, , negen punten achter de koploper Mohamad Anuar uit MaleisiĆ«. In de landenstrijd eindigde Sjef met Steve Wijler (19 – 646pt) en Jan van Tongeren (31 – 635pt) ook in de top van het klassement, op plaats 3. Rick van den Oever eindige met 610punten op plek 55.

Gaby Bayardo maakt debuut voor TeamNL

Gaby, tijdens de Olympische Spelen van 2016 nog uitkomend voor Mexico, komt in Salt Lake voor het eerst uit voor TeamNL. De partner van Mike Schloesser is volgens het internationale reglement van World Archery vanaf heden gerechtvaardigd om Nederland te vertegenwoordigen. Hiervoor mocht ze 12 maanden niet deelnemen aan het internationale wedstrijdcircuit.

In Salt Lake zet ze direct een goede prestatie neer. In de kwalificatieronde eindigt ze op plaats 8 (623pt), 2 plaatsen boven haar voormalige teamgenoten van Mexico.

Compound

TeamNL heeft in de compound discipline enkel vertegenwoordiging van Peter Elzinga en Martine Couwenberg. Martine eindigde op een 36e plaats (621pt). Peter Elzinga zette de 17e kwalificatiescore op het bord (681pt)