In het individuele toernooi heeft Steve Wijler het zilver gewonnen op het onderdeel recurve.

De Italiaan Mauro Nespoli was in de finale te sterk 6-2 (30-25, 27-27, 28-28, 29-27). Na een sterke opening van de Italiaan wist de Limburger in set twee en drie enkele setpunten te pakken, maar in de vierde set wist Nespoli maximaal te profiteren van een matige opener van Wijler.

Botbreuk Steve Wijler

Tijdens de eerste eliminaties en de finales werd de 21-jarige Wijler gehinderd door een breuk in zijn loshand. Steve was terughoudend in de openheid over zijn kwetsuur om het niet als een excuus te laten interpreteren. Gezien zijn blessure zijn de gouden en zilveren medaille des te indrukwekkender.

Bayardo grijpt naast podium tijdens debuut TeamNL

De van geboorte Mexicaanse Gaby Bayardo wist tijdens haar eerste optreden voor TeamNL net niet het podium te pakken. Ze verloor in haar strijd om het brons van Tan Ya-Ting (Tai) 7-1.