De wind op het Berlijnse wedstrijdveld was op dag twee nog niet gaan liggen, integendeel zelfs. Naast competitie van andere schutters  was de wind ook een zware tegenstander in de eerste eliminaties.

Ondanks de omstandigheden wisten Sjef van den Berg en Steve Wijler met relatief gemak door te dringen tot de 1/16e ronde. Sjef versloeg opeenvolgend de Turk Bozlar (7-1) en de Italiaan Pasqualucci (6-2). Steve had in de eerste ronde nog sterke tegenstand van de Chinees QI (6-4) maar zette zijn diens teamgenoot Ding eenvoudig opzij met 6-2 in setpunten. Jan van Tongeren en Gijs Broeksma raakte niet voorbij de 1/48e ronde.

Esther Deden wist als enige dame tot de 1/24e ronde door te komen. Ook daar bood ze goed partij tegen de Japanse Kawanaka. In een turbulente laatste serie met missers aan beide zijdes kwam Esther uiteindelijk tekort (4-6).

In de landenstrijd trof het dames drietal (Deden, Bayardo, Visser) in de eerste ronde het team van Australië. Na vier sets was de stond nog steeds gelijk. In de shoot-off wisten de Australiërs met 1 punt het voordeel te pakken,

De Laat ondanks ziekte door in eliminaties

Jody Vermeulen was dankzij haar 4e klasering direct geplaatst voor de 1/16 finale. Clubgenoot De Laat wist ondanks ziekte de afgelopen dagen toch haar eerste partij te winnen om ook de 1/16e ronde te bereiken. Ze versloeg met 139-136 de Noorse Grydeland. Martine Couwenberg verloor met 133-140 van de Iraanse Farsi.

Mike Schloesser, de leider in het klassement, kwam vandaag ook niet aan bod. Sil Pater en Peter Elzinga moesten wel aantreden voor de 1/48e ronde. Pater verloor tegen de Kazach Fisher 144-138. De Roemeen Vlad bracht Elzinga direct in de problemen. De Almeerder had een shoot-off nodig om plaatsing voor de 1/24e ronde af te dwingen. Daarin had hij minder moeite tegen de Spanjaard Lopez (144-142).

Complete uitslagen zijn te vinden op www.worldarchery.org