Afgelopen mei flikte hij het ook in Antalya, en nu mag Mr Perfect zich ook wereldbeker winnaar van Berlijn noemen in de categorie compound. Met zijn overwinning is de Limburger nu vijfvoudig individueel wereldbeker outdoor winnaar.

Als nummer 1 uit de kwalificaties moest de 24-jarige Mike Schloesser het opnemen tegen de pas 20-jarige Kroaat Domagoj Buden. Zowel Schloesser als Buden opende de finale met 29. Schloesser vervolgde zijn partij met twee foutloze series, waar de Kroaat een punt moest toeleggen. De vierde doorgang hield de score op 1 punt voordeel voor de Nederland. Met slechts drie pijlen te gaan noteerde Buden 10-9-9. Schloesser antwoordde met 10-10-8! Net voldoende voor de overwinning 146-145.

“Het was een goede partij en een goed toernooi. Het schieten voelde de hele week al goed, hoog niveau. Tijdens mijn laatste pijl bleef het maar waaien, waardoor hij wat te vroeg wegging. Ik had wat geduldiger moeten zijn”

Een wedstrijd eerder schoot Peter Elzinga voor het brons tegen Sebastien Peineau (Fra). Een op en neer van scores aan beide zijdes hield de wedstrijd uitermate spannend en onvoorspelbaar tot aan het einde. Het echter de regerend wereldkampioen Peineau die in de laatste doorgang een foutloze score wist te noteren en daarmee met 146-143 het brons over Elzinga wist op te eisen.

Wereldbeker zilver voor Vermeulen

Eerder op de dag stond compoundster Jody Vermeulen (24) voor de eerste keer in haar carrière in een individuele wereldbekerfinale. Ze nam het op tegen zeer ervaren Française Sophie Dodemont (44)

De voormalige recurve sporter en 2008 Olympiër Dodemont opende haar partij met 29, tegen 28 van de Eindhovense Vermeulen. De achterstand van 1 punt voor Jody bleef tot de laatste serie op het bord staan. Vermeulen noteerde 10-9-9 waarop Dodemont antwoordde met 10-9-X. 143-145 winst voor de Française en een prachtige zilveren medaille voor Jody Vermeulen.