De Zomeruniversiade 2019 vindt van 3 tot 14 juli plaats in Napels, Italië. Dit grootste multisportevenement in de wereld na de Olympische Spelen staat open voor topsportende studenten uit het Hoger Onderwijs.

Het programma bestaat uit atletiek, basketbal, handboogschieten, judo, ritmische gymnastiek, rugby, schermen, schietsport, schoonspringen, taekwondo, tafeltennis, tennis, turnen, voetbal, volleybal, waterpolo, zeilen en zwemmen.

De Nederlandse delegatie wordt samengesteld door de Stichting Studentensport Nederland Topsport. Voorwaarden voor uitzending zijn:

  • Instemming van de verantwoordelijke nationale sportbond op basis van in overleg met SSN Topsport opgestelde resp. op te stellen selectiecriteria. In het geval van Handboog zijn er geen criteria opgesteld, maar geeft de Handboogbond op verzoek van SSN Topsport advies over het (internationale) niveau van de schutters die zich hebben aangemeld.
  • Studerend aan een Hoger Onderwijsinstelling of diploma behaald in 2018 of 2019.
  • Op 1 januari 2019 minimaal 17 jaar oud en minder dan 25 jaar oud.

Aangezien de Universiade niet wordt opgenomen in de planning en begroting van de Handboog bond, komen de kosten voor deelname voor eigen rekening. Via de universitaire sportcentra of eigen onderwijsinstellingen kan in veel gevallen een beroep gedaan worden op plaatselijke fondsen. Er moet in ieder geval rekening gehouden worden met de reiskosten, de verblijfskosten van vermoedelijk € 70,- p.p.p.d., de FISU fee van € 20,- p.p. en de ITO fee (kosten wedstrijdleiding afhankelijk van internationale federatie in betreffende sport).

Ben je geïnteresseerd in deelname, dan kun je dat schriftelijk kenbaar maken aan chef de mission Rob Cuppen (r.cuppen@rsc.ru.nl) , die je van verdere informatie kan voorzien. Voor meer (nu nog vrij beperkte) informatie, zie ook https://www.universiade2019napoli.it/?page_id=1541&lang=en .

DOWNLOAD