In Legnica (Polen) is vandaag de 2e dag gestart van het Europees Kampioenschap outdoor. De sporters hadden een druk programma voor de boeg met eliminatierondes in zowel het individuele programma als de landenstrijd.


TeamNL toont vorm in de individuele eliminaties

In de individuele eliminatierondes tonen de Nederlandse sporters goede vorm. Sjef van den Berg voegt zich bij Steve Wijler in de 1/16e ronde na winst op de Belg Roos (6-2). Bij de dames recurve bereikt Gaby Bayardo ook de 1/16e finale na 6-2 overwinning op Ridderstrom (NOR).

Regerend Nationaal Kampioen Jody Vermeulen plaatste zich direct voor de 1/16e finale. Sanne de Laat en Martine Couwenberg lukte het niet zich bij hun teamgenoot te voegen na verlies in de 1/24e ronde.

Mike Schloesser en Peter Elzinga bereikte ook beide de 1/16e ronde. Schloesser deed dit met directe plaatsing als nummer 1 en Elzinga versloeg de Roemeen Achilie 147-142.

 

Geen medaillekansen in de landenstrijd

Bij de team onderdelen begon de Nederlandse ploeg sterk, met overwinningen in de 1/12e ronde bij de dames (recurve en compound) en de bij de mannen 1/8e ronde (recurve). Het compound herenteam werd tegen de verwachting in direct uitgeschakeld in de 1/8e ronde na een 230-235 verlies tegen Duitsland.

De 1/8e ronde voor het dames recurve team werd een spannende strijd tegen de nummer 3 uit de plaatsingslijst, Turkije. Pas in de shoot-off wist het Turkse drietal de wedstrijd op Nederland in hun voordeel te beslissen.

De kwartfinale bleek het eindstation voor de resterende teams. De compound dames verloren met 228-232 van Turkije en de recurve heren zagen hun plek in de halve finale gaan naar het team van Rusland (5-3)

 

Nog geen directe plaatsing voor de European Games 2019

Met het verlies in de kwartfinale heeft het herenteam net geen directe plaatsing voor de European Games weten af te dwingen. De top 5 teams, Nederland eindigde op plek 6, behaalde quota plaatsen voor hun land voor het toernooi in Minsk. Tijdens de European Grand Prix in April 2019 kunnen nog twee extra teams zich kwalificeren. Daar zal Nederland het moeten opnemen tegen sterke teams als Turkije, Duitsland en Frankrijk. Individueel kunnen tijdens het EK wel nog quota plaatsen veroverd worden op donderdag.


 

Uitslagen dag 2:

Recurve heren:
1/24e ronde:

Sjef van den Berg 6 – 2 Senna Roos (BEL)  

Nog in competitie:
Steve Wijler
Sjef van den Berg

 

Recurve dames:
1/48e ronde:

DEDEN Esther 6 – 2 ABRAMAITYTE Kristina (LTU)

SIETSKE Sietske 4 – 6  GUY Oceane (FRA)

1/24e ronde:

DEDEN Esther 2 – 6 BOARI Lucilla (ITA)

Nog in competitie:
Gabriela Bayardo

Compound heren:
1/48e ronde:

Sil Pater 142 – 148 PAVLIK Marcel (SVK)

1/24e ronde:
Peter Elzinga 147 – 142 ACHILIE Ovidiu (ROU)

Nog in competitie:
Peter Elzinga
Mike Schloesser

Compound dames:
1/24e ronde:

Martine Couwenberg 137 – 138 ALVAREZ OSPINA Mª Pilar (ESP)
Sanne de Laat 138 – 141 KOKKINOU GEORGIADOU Styliani (CYP)

Nog in competitie:
Jody Vermeulen

 

Team matches:

Recurve heren team:

1/8: Nederland 6 -2 België

1/4: Nederland 3 – 5 Rusland

Geëindigd op plaats 6

 

Recurve dames team:

1/12: Nederland 6 – 2 Finland

1/8: Nederland 4 – 5 Turkije

Geëindigd op plaats 9

 

Compound heren team:

1/8: Nederland 230 -235 Duitsland

Geëindigd op plaats 9

 

Compound dames team:

1/8: Nederland 232 -227 Oekraïne

1/4: Nederland 228 – 232 Turkije

Geëindigd op plaats 5