Steve Wijler heeft in Legnica de Europese titel veroverd op het olympische onderdeel recurve. De 21-jarige Limburger versloeg in Polen onder druilerige omstandigheden de Moldaviër Dan Olaru in een shoot-off: 6-5.

Het was een spannende finale tussen Wijler en Olaru. De Limburger zag in het begin van de finale zijn achterstand snel oplopen naar 1-3 in setpunten. Wijler wist de achterstand met sterke vorm om te buigen naar een 5-3 voorsprong. In de laatste doorgang lukte het Olaru toch de wedstrijd weer gelijk te trekken en een shoot-off af te dwingen. Met een 10 in de shoot-off zette Wijler de druk op de Moldaviër die met een 9 geen antwoord wist te geven. Voor Steve is het zijn eerste Europese outdoor titel.

EK-zilver voor compound duo Vermeulen en Schloesser

Jody Vermeulen en Mike Schloesser hebben eerder op de dag  EK zilver veroverd op het onderdeel compound mixed team. In de eindstrijd was Frankrijk met 157-153 te sterk.

Het als derde geplaatste Franse duo Sophie Dodemont en Jean Philippe Boulch bouwden in de eerste drie series een solide voorsprong op. In de afsluitende 4e serie bleven beide teams foutloos waardoor de voorsprong van Frankrijk niet meer teruggepakt kon worden. FRA 157 – 153 NED.

Uitslagen dag 5:

Recurve:
Overwinning Steve Wijler  6 T.10 – 5 T.9

Mixed team compound:
Mike Schloesser en Jody Vermeulen pakken zilver tegen Frankrijk 153 – 157