Deze week vindt in Cortina D’Ampezzo Dolomiti (Italië) het 2018 wereldkampioenschap veld plaats. De Nederlandse selectie staat met 4 sporters aan de start van het mondiale titeltoernooi in de veld discipline.


Compound
Bij de heren compound staan er twee heren aan de start. Mike Schloesser en Sander Dolderman. Voor Schloesser is dit wereldkampioenschap veld zijn eerste WK deelname in deze discipline. De afgelopen jaren heeft hij echter ruim ervaring opgedaan in deze wedstrijdvorm met deelname aan de pro archery series en wedstrijden in de Verenigde Staten. Deze WK titel is zeker een titel die hij nog op zijn erelijst wil zetten. Dolderman stond al driemaal aan de start van een wereldkampioenschap veld, in 2012, 2014 en 2016. In 2012 behaalde hij zijn hoogste klassering met een 4e plaats.

De compound dames wordt gevormd door alleen
Sandra van der Looy. In 2012 stond ze tijdens het WK veld al eens op het podium, destijds als junior recurve. Ditmaal zal ze trachten hetzelfde te presteren in de compound klasse.

Recurve junioren
Willem Bakker staat aan de start als enige Nederlandse recurve junior. Daarbij is dit ook zijn eerste WK veld, dus we kijken uit waar dit talent zal eindigen.