De derde wedstrijddag bestond uit eliminatierondes. In head-to-head wedstrijden over 6 doelen moesten de deelnemers hun directe concurrentie uitschakelen voor een plek in de volgende ronde.

Voor de hoog geplaatste Mike Schloesser en Willem Bakker stond er slechts 1 wedstrijd op het programma. Schloesser versloeg met grote overmacht de Italiaan Fabio Ibba 105 – 97 voor een plek bij de top 6. Met 85 – 84 had Junior schutter Willem Bakker een spannendere pot, maar voldoende voor plaatsing in de volgende ronde.

Sander had een lastige partij op dag 3 en wist helaas niet te winnen van de Zweed Mikael Anderle. Bij 98 – 98 kwam het aan op een shoot-off die Dolderman niet in zijn voordeel wist te beslissen. Zijn nederlaag wijt Sander vooral aan zijn zenuwen. “Zodra de wedstrijd begon schoten de zenuwen erin. In de eerste helft kon ik ze nog baas, maar in het tweede deel van de partij namen ze de overhand wat me een aantal onnodige fouten opleverde” aldus de sporter uit Weert.

Van der Looij baant zich een weg door het deelnemersveld

Sandra van der Looij had daarentegen een indrukwekkende dag. Waar hoger geplaatste sporters slechts 1 of maximaal 2 partijen voor de boeg kregen, keek de als 16e geplaatste Van der Looij tegen een reeks van maar liefst 4 partijen aan om de dag te overleven.

Haar eerste partij won ze van de Oosterijkse Michaela Bouse (21) met 91-89. Vervolgens versloeg met een overtuigende score de Italiaanse Viviana Spano 94-90. De derde partij tegen de nummer 8 Anne Lantee (FIN) kwam aan op een shoot-off. Die pakte Sandra knap met 91 T.6 – 91 T.5. In de laatste partij voor een plek bij de top 6 stond zware tegenstand te wachten, de Mexicaanse Linda Ochoa-Anderson. Ochoa was tijdens het WK in 2016 nog winnares van het individueel zilver. Juist in deze partij zette Van der Looij haar beste score van de dag neer en won ze met 1 punt verschil! de partij 99 – 98.

Resultaten na eliminatie dag 1:

Compound heren:

Nog in competitie
Mike Schloesser

Einduitslag:

Sander Dolderman: 13e, verloor op 98 T.4 – 98 T.6

Compound vrouwen:
In competitie:
Sandra van der Looy

Recurve junioren:
In competitie
Willem Bakker