Schloesser en Bakker zijn op de 4e dag van het WK veld (Italië) doorgestoomd naar de finale om het goud in de categorie compound en recurve junioren.

Willem Bakker wist de kwart- en halve finale op een overtuigende manier naar zich toe te trekken. De 18 jarige sporter uit Waalre won zijn kwartfinale van de Italiaan Matteo Santi (88 – 80) Vervolgens was hij in de halve finale met 59 – 55 te sterk voor een andere Italiaan, Federico Musolesi. Morgen zal Bakker het in de gouden finale het opnemen tegen de Brit. Daarmee zal hij op laatste dag van het toernooi strijden om het goud tegen de Brit William Pike.

 

Schloesser voor goud tijdens WK debuut, Sandra 5e

Mike Schloesser wist zich te wringen door de eerste wedstrijd van de dag. In de kwartfinale won de Limburger pas na shoot-off van de Amerikaan Jasa Dan 105 (T.6) – 105 (T.5). De halve finale daarentegen won hij met meer overtuiging van de nummer 2 uit de plaatsingslijst Bomagoj Buden (67 – 65). In de gouden finale zal Schloesser het opnemen tegen de nummer 9 uit de plaatsingslijst, de Oostenrijker Nico Wiener.

Na de topprestatie van Sandra van der Looij van gisteren was het jammer genoeg voorbij naast de eerste wedstrijd van vandaag. In een spannende kwartfinale kwam ze tegenover de Italiaanse Irene Franchini (3). Na de 6 doelen was de stand gelijk, 89 – 89. De shoot-off viel echter in het voordeel uit van de Italiaanse. Van der Looij eindigt het toernooi op de 5e plaats.

 

 

Resultaten:

Compound heren:
In competitie
Mike Schloesser gaat voor goud
Zondag 9 september 17:55 uur

Sander Dolderman plaats 13.

 

Compound vrouwen:
Sandra van der Looy: 5e, verloor op 89 T.5 – 89 T.6

Recurve junioren:
In competitie
Willem Bakker gaat voor goud
Zondag 9 september 11:09 uur