Gijs Broeksma flikt het weer, voor de 4e keer Nederlands kampioen op de recurve. Lees verder voor zijn eigen visie over deze prestatie

 

Kwalificatie

In de kwalificatie toonde Gijs al een goede vorm door de concurrentie achter zich te laten met een ruim verschil van 18 punten op de nummer 2 in de kwalificatie en 26 op de nummer 3.

Sterke rondes

Met de hoogste aantal punten en een 1e plaats in de kwalificatie hoefde Gijs de ⅛ finale niet te schieten, ¼ finale daarentegen wel maar daar kwam hij gemakkelijk doorheen door met 6 – 0 te winnen van zijn tegenstander Thomas de Jong. Met deze vorm stoomde hij door naar de ½ finale door hetzelfde te flikken en dit nogmaals te kunnen doen in de finale om het goud, Wederom een topprestatie.

“Ik ben vooral opgelucht maar is wel heel vet om te winnen natuurlijk”

Dit is wat Gijs over zijn winst te zeggen had. “Ik ben in 2015 en 2016 outdoor kampioen geworden bij de cadetten, en in 2017 wist ik ook outdoor kampioen te worden bij de junioren.
Dus ik had wel mijn verwachtingen, en daarmee legde ik mezelf een beetje extra druk op. Achteraf gezien won ik op een mooie wijze door alle rondes sterk door te komen, en dat geeft een trots gevoel als je beseft dat je zoveel jaar op rij zo’n wedstrijd kan winnen en het gewoon doen ook al gaf ik mezelf de druk die er helemaal niet hoefde te zijn. Ik ben vooral opgelucht maar is wel heel vet om te winnen natuurlijk.