Een ploeg van 24 sporters zijn vertrokken naar Sydney voor de Invictus Games 2018, hét multi-sport evenement voor (oud-)militairen dat plaats vindt tussen 20 en 27 oktober as. 6 deelnemers zullen ook aan de start verschijnen van het handboogsport toernooi. In totaal 18 landen doen mee aan de Invictus Games in Sydney, met meer dan 500 deelnemers.

 

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor (oud-)militairen die door hun werk als militair fysiek of mentaal gewond zijn geraakt. Initiator van deze spelen is de Britse Prins Harry, die zelf enkele malen als militair is uitgezonden. Daar zag hij militairen die zo ernstig verwond zijn geraakt, dat zij de rest van hun leven met een beperking moeten leven. Hij was onder de indruk van de kracht, de gedrevenheid en enorme motivatie van deze mannen en vrouwen die een manier vonden om verder te gaan met hun leven en daarbij zichzelf geen beperkingen opleggen. Nadat hij in 2013 de Warrior Games in Amerika bijwoonde, riep hij de Invictus Games in het leven.

Belangrijkste doel van de Invictus Games is het tonen van de kracht van sport, anderen te inspireren en het ondersteunen de revalidatie en re-integratie. Daarnaast genereren de spelen een breder begrip en respect voor militairen en veteranen.

Handboogsporter Jacco Dudink: “Boogschieten helpt me vooral met het  doel om beter te leren focussen. Het is een sport waarbij je je heel goed moet concentreren. Ik heb nogal eens de neiging om dingen uit de losse pols te doen, maar bij het boogschieten werkt dat niet. Ik leer mij echt te focussen en merk dat ook in de dagelijkse praktijk. Dan kosten dingen minder energie en heb je een beter resultaat.”

 

https://www.invictusgames2018.org/

Volg de ploeg op Instagram en Facebook