Op zaterdag 29 september jl. organiseerde de Bas van de Goor Foundation voor het derde jaar op rij de Nationale Diabetes Challenge. Deze afsluiting van de Nationale Sportweek werd gehouden in het Amsterdam Olympisch Stadion. In het stadion konden alle deelnemers kennismaken met de handboogsport.

 

De handboogsport staat bekend om haar toegankelijkheid voor iedereen incl. sporters met een beperking. Voor veel deelnemers van de Diabetes Challenge zou de handboogsport een mooie sport kunnen zijn. De KNHS Concordia was met veel leden aanwezig om onze sport te vertegenwoordigen.

Tussen allerlei andere activiteiten stonden wij in het centrum van de aandacht. Met een stralende zon in de rug kwamen 4000 deelnemers uit het hele land naar het evenement. Velen konden het toch niet weerstaan om een pijltje lossen op onze HitMiss4All baan. De echte fanatiekelingen werden verleid voor een potje 1-op-1 Archery Tag. 

Over de hele dag is er door de enthousiaste vrijwilligers informatie verstrekt over alle facetten van het boogschieten. De belangstelling was groot en de vraag “Hoe vind ik een vereniging bij mij in de buurt?” is meer dan eens gesteld.

Mede door de goede informatie van de NHB over onze sport en over het aankomende Hyundai Wereldkampioenschap (Para) Handboogschieten in ’s-Hertogenbosch (3 – 16 juni 2019) was het een drukke, geslaagde en vooral leuke dag in het Olympisch Stadion. We hopen met deze actie dat we nieuwe handboogsporters mogen verwelkomen in Nederland.

Met groeten
Koninklijke Nederlandsche Handboogschutterij Concordia te Amsterdam