“Sport eens, wat anders.”

Sporten en bewegen is gezond, dat weten we allemaal. Maar welke sport vindt een kind leuk en past bij hem/haar? Dat is nog niet zo gemakkelijk. Vaak gaan kinderen een sport doen, die ze kennen van hun ouders, vriendjes of een vereniging in de buurt. Maar welke sporten zijn er nog meer? Misschien zijn die wel veel leuker om te doen, omdat het beter bij hem/haar past.

Ook bewegen kinderen steeds minder. De verleiding van schermpjes ligt op de loer waardoor kinderen soms vergeten hoe leuk het is om te spelen of te sporten. 

In dit sportboek voor kinderen staat informatie over 39 sporten en wat erbij komt kijken. Het is geschreven vanuit de belevingswereld van kinderen. Met afbeeldingen, uitleg, leuke weetjes, testjes, oefeningen en meningen van andere kinderen is het een interactief kinderboek geworden voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Ook vind je in dit boek informatie over gezondheid, drinken, eten, samen sporten, sportiviteit, topsport en de Olympische spelen. En er is ook een hoofdstuk voor ouders/verzorgers en een voorwoord van Pieter van den Hoogenband.

De handboogsport sport staat er (natuurlijk) ook in. Wil je kinderen daarvoor interesseren? Laat ze maar eens kijken of print het voor hen uit.

Het is geschreven door Victor van den Hoogen. Zijn doel is: een leven lang sporten met plezier, voor iedereen! Het boek is te koop voor €16,95. Te bestellen via sporteenswatanders@gmail.com of bij de boekhandel en internetwinkels.