Handboogschutter Gabriela Bayardo heeft in de Verenigde Staten de 2019 Lancaster Archery Classic op haar naam geschreven. In de Shoot-up versloeg ze het jonge Amerikaanse handboog talent Casey Kaufhold.

De Mexicaanse Bayardo, uitkomend voor Team NL, kwam naar de Lancaster Classic om zich te revancheren voor haar voortijdige uitschakeling in 2018. Tijdens de editie van vorig jaar werd ze ondanks een goede kwalificatie score al direct in de kwartfinale uitgeschakeld.

Ook dit jaar kwalificeerde de 24-jarige Olympiër zich sterk met een tweede plaats in de kwalificatieronde. In de halve finale versloeg ze met groot gemak de Canadese Virginie Chenier (120-99). In de strijd om de overwinning bleef Gaby met 118 punten ook ruim voor op de Amerikaanse Kaufhold (114). Ze kreeg voor haar overwinning een cheque overhandigd van 3000 dollar.

Mike Schloesser grijpt na shoot-off net naast titel

De Limburger, winnaar van de Lancaster Classic in 2017, was tot de laatste doorgang op weg naar een nieuwe overwinning. In de laatste pijlen van de wedstrijd wist de Amerikaan Jacob Barlow alsnog langszij te komen.  In de allesbelissende shoot-off verloor Schloesser nipt van zijn opponent. Schloesser kreeg van de organisatie een cheque van 7.500 dollar overhandigd.