Recurve schutter Steve Wijler heeft in de Verenigde Staten de finale van de 2019 Indoor World Series finale op zijn naam geschreven. Wijler versloeg de Amerikaan Ellison na een spectaculaire shoot-off

In de finale, verschoten volgens het World Archery set systeem, keek de Limburger na twee doorgangen tegen een 3-1 achterstand aan. Steve bracht de score gelijk tot 3-3, maar liet zijn tegenstander in de voorlaatste set wederom een voorsprong pakken.

Met een perfecte score van 10-10-10 wist Wijler zijn achterstand weer te pareren en dwong de wedstrijd naar een beslissende shoot-off. Hierin was Steve wederom foutloos en pakte met 10 over 9 voor Ellison de eindoverwinning.

Mike Schloesser grijpt naast podium

Mike Schloesser haalde het podium niet in de compound klasse. In de halve eindstrijd verloor de Schloesser in de shoot off van de uiteindelijke winnaar Kris Schaff (USA), waarna hij in de strijd om het brons met 147-149 van Braden Gellenthien (USA) verloor.