Op zondag 24 februari werd voor het eerst een NK indoor voor barebow geschoten.50 barebow schutters streden in Horst om de Nederlandse titel, 41 heren en 9 dames.

Na een voorronde van 60 pijlen gingen de hoogste 16 schutters door bij de heren en de hoogste 8 bij de dames. In de finales werd hard gestreden om de felbegeerde titel. Het podium bij de heren bestond uiteindelijk uit: Twan Cleven 🥇, Hans van Hout 🥈en Peter Vullings 🥉. Bij de dames was het podium: Baiba Gaile 🥇, Sjan Huijbregts 🥈 en Anita Cleven 🥉.

Archery Service Center tekent contract voor drie jaar

Arnoud Strijbis (l) en Johan van Dongen (r) tekenen meerjarige samenwerking NK Barebow

Het was een spannende en gezellige wedstrijd in de betrekkelijk nieuwe schiethal van Archery Service Center in Horst. Na de eerste indoor fita voor barebow in 2018, werd hier nu het Nationale kampioenschap georganiseerd. Voor aanvang van de wedstrijd tekenden Arnoud Strijbis (Algemeen Directeur NHB) en Johan van dongen (eigenaar ASC) een driejarig contract. Hierin verplichten beide partijen zich om in Horst het NK Barebow te organiseren t/m 2021.

De organisatie was zeer tevreden met het aantal schutters voor het eerste jaar. Zij hebben de ambitie uitgesproken om volgend jaar nog meer schutters te motiveren om deel te nemen.

De volledige uitslag van de wedstrijd is hier te vinden: http://ianseo.net/Details.php?toId=5019