Van 2 tot en met 11 augustus 2019 zal Kasteel Doorwerth in de Gemeente Renkum in het teken staan van de European Field Archery Championship (EFAC) van de IFAA. De International Field Archery Association (IFAA) is de internationale overkoepelende organisatie die zich richt, zoals haar naam al doet vermoeden, vooral op het Veldschieten. De IFAA vertegenwoordigt meer dan 50.000 leden in meer dan 60 landen. De Nederlandse Handboog Bond (NHB) en haar aangesloten leden zijn volwaardig lid. Field Archery is een van de snelst groeiende sportactiviteiten in de handboogwereld en in Nederland. Op verzoek van de NHB worden de Europese kampioenschappen in 2019 voor het eerst in Nederland georganiseerd.

Waarom vrijwilligers

Een evenement als European Field Archery Championship gaat gepaard met een groot aantal uit­dagingen. De organisatie is in handen gelegd van de regiegroep. De taak van de regiegroep is het plannen en organiseren van het toernooi. De planningsfase hebben we ondertussen achter de rug en we zijn daadwerkelijk begonnen met organiseren. Voor de uitvoering zoeken we enthousiaste mensen die het leuk vinden om tijdens de EFAC te assisteren met de uitvoering.  Om het voor vrijwilligers aantrekkelijk te maken om zich aan te melden zijn er een aantal tegenprestaties bedacht. Deze zijn op hoofdlijnen:

  1. Vergoeding reiskosten
  2. Gratis voeding
  3. Onderdak voor meerdaagse vrijwilliger
  4. Kleding pakket
  5. Opleiding

Voor nog meer informatie over het aanmelden, Klink dan hier.