In het Turkse Antalya heeft Sjef van den Berg het Europees record geschoten op het onderdeel 70 meter outdoor.

De selectie van TeamNL handboog is in de Turkse badplaats voor de 2019 Kahraman Bagatir Spring Cup. Het toernooi is een eerste krachtmeting met de Europese top voor de start van het wereldbekerseizoen.

Van den Berg (23) onderstreepte zijn vorm van het moment door in de kwalificatieronde het Europese record (Mauro Nespoli ITA 689pt) te verbeteren naar 690 van de maximale 720 punten. Hiermee komt Sjef in een select groepje van handboogsporters in de wereld die de grens van 690 punten weten te doorbreken.

“De omstandigheden in Antalya waren goed voor een mooie score. Er stond wel wat wind op het wedstrijdveld, maar mijn schiettechniek is dusdanig krachtig dat ik het me niet kon verstoren. Ik heb in training wel eerder 690+ scores geschoten, maar het is mooi het nu ook in competitie te doen”