Vandaag trokken de toppers van TeamNL ten strijde om te proberen zich te plaatsen voor de finales in Boekarest. De wedstrijddag begon al vroeg. Om 08:00 uur werden de eerste pijlen gelost bij de Recurve mannen. In de achtste finale bij de vrouwen compound ging het helaas mis voor Sanne de Laat. Zij verloor de strijd tegen de Italiaan Irene Franchini met een score van 148 – 143.

In de kwart finales recurve mannen kwamen Steve Wijler en Sjef van de Berg tegen elkaar uit. De eerste ronde schoten de NL schutters beiden een scoren van 28. Steve nam een voorsprong met twee perfecte scores waarmee de stand 5-1 werd. Sjef vocht zich terug in de strijd en won twee keer van met een score van 29 en 27. Tijdens de shoot off wist Steve een betere 9 te schieten dan zijn collega schutter en plaatste zich daarmee in de halve finale.

In de halve finale bleven er 3 Nederlandse schutters over, Steve, Rick van der Ven en Gabriela Bayardo. Rick verloor helaas tegen te Duitser Florian Kahllund met een uitslag van 6-0. Ook Gabriela wist zich niet te kwalificeren voor de finales. In de schoot off scheelde het een punt met haar tegenstander. Steve won met 6-2 van Artem Makhnenko en is daardoor door naar de finale die zaterdag zal plaats vinden.

De Recurve schutters, Rick en Gabriela, gingen in strijd voor de bronze medaille. Helaas voor beiden hierin geen succes. De Russen waren te sterk voor beiden Nederlanders Rick verloor met een uitslag van 4-6 en Gabriela verloor met 6 – 2 .

Zaterdag om 16:50 zal de finale ronde plaats vinden waarin Steve zal gaan vechten tegen de Duitser Florian Kahllund voor de gouden medaille. Zaterdag zullen ook de team wedstrijden geschoten worden.